skip to Main Content
whr-afbeelding-5

Ontdek het Schmallenberger Sauerland.

Hoog Sauerland
Geografisch bedekt het Hoog Sauerland een groot deel van de bergen van het Sauerland. De twee hoogste bergen, de Langenberg bij Olsberg (843m hoogte) en de beter bekende Kahler Asten (842m hoog) nabij Winterberg zijn hier gelegen. Hoog Sauerland is vooral bij Nederlanders en Belgen populair omdat het slechts enkele uren rijden is. Naast de talloze fiets- en wandelroutes heeft de streek ook qua cultuur veel te bieden. Vergeet ook alle wintersportmogelijkheden niet, waardoor het Sauerland het hele jaar door een aantrekkelijke regio is.  Tevens is één van de grootste en mooiste druipsteengrotten van Europa, de  AttaHöhle, een bezoekje meer dan waard.

Schmallenberg
Schmallenberg is een leuk stadje in het dal van de Lenne en ligt op ongeveer 4 km van Waldhaus Rose. Naast een wandeling door de historische stadskern, met onder andere een bezoek aan de Romaanse parochiekerk uit de 15e eeuw, kunt u hier terecht voor al uw aankopen, gezellige terrasjes, restaurants, het openbare zwembad en de VVV. Vanuit ons huis kunt u ook, via diverse wandelroutes, direct naar Schmallenberg lopen. Bekijk de website van de Stad maar eens voor alle evenementen en vrije tijdsbestedingen: regio

Fleckenberg
Fleckenberg is één van de 9 Bundes Golddorfen rondom Schmallenberg. Sinds 1960 worden een aantal dorpen in Sauerland Golddorfen genoemd en zijn deze dorpen in het bezit van een gouden medaille die aangeeft dat hier vroeger naar goud gezocht is. Nu wordt de medaille meer gezien als een gemeentelijke onderscheiding. De dorpen die hun best doen om het dorp schoon te houden, toeristen wat te bieden hebben én goed om gaan met de natuur, komen in aanmerking voor een medaille. Er zijn diverse Golddorfenroutes aangegeven waarover u meer kunt lezen op de website van Schmallenberger-Sauerland. In Fleckenberg is een bezoek aan de Besteckfabrik de moeite waard.

Ook de benedictenabdij van Graftschaft uit 1072 is een bezoek waard. Tevens liggen er in Grafschaft mooie wandelroutes.

Back To Top